dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Speelweek Capelle-West en Huttendorp Schollevaar zijn weer gestart

In Capelle zijn maandag weer de speelweek in Capelle-West en het Huttendorp in Schollevaar gestart. Tijdens beide evenementen gaan kinderen hutten bouwen en allerlei leuke activiteiten doen. Ook is dinsdagavond de Ronde van West. 

Elk jaar in de laatste week van de zomervakantie worden er activiteiten in Schollevaar en Capelle-West georganiseerd. Tijdens die activiteiten worden ook hutten gebouwd. Het Huttendorp Schollevaar wordt dit jaar voor de tweeëntwintigste keer georganiseerd. De speelweek in West wordt al ruim veertig jaar georganiseerd.

Bezoek burgemeester in West

Maandagochtend was burgemeester Peter Oskam aanwezig bij de opening van de speelweek. “Hij heeft deze week ook nog vakantie en wilde graag logeren op de camping, maar de huisjes waren helemaal nog niet af. De kinderen hebben beloofd om deze week hard aan de slag te gaan om de camping klaar te maken”, schrijft de gemeente op haar Facebookpagina.

Georganiseerde activiteiten

In Schollevaar draait het vooral om het bouwen van hutten. De kinderen die meedoen zijn van maandag tot en met donderdag bezig met het bouwen van de hutten. Overdag zijn er ook nog verschillende andere activiteiten te doen. De week wordt donderdag op vrijdag afgesloten met het slapen in de hutten.

In Capelle-West zijn de leerlingen maandag en dinsdag bezig met het bouwen van de hutten. De andere dagen zijn er nog andere activiteiten op het terrein te doen. Zo is er woensdag een sportdag, worden er slippers gemaakt en is er de hele week een playbackshow. 

Ronde van West

Dinsdag 16 augustus is er ook de ‘Ronde van West’. De hardloopwedstrijd wordt sinds 2008 georganiseerd. Hardlopers kunnen meedoen aan verschillende afstanden: 1km, 2km, 5km en 10km. 

Nieuw dit jaar is dat er ook twee wandelroutes zijn. Wandelaars leggen een afstand van 5 of 10 kilometer af. Voor zowel de wandelroute als hardlooproute geldt dat er wordt gestart vanaf de parkeerplaats naast het buurtcentrum aan de Willem Barentszstraat 3. 

Laatste Nieuws

spot_img