donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Vrouw zwaargewond na aanrijding met auto op Raadhuisplein

Een vrouw is maandagmorgen zwaargewond geraakt nadat zij op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel de weg overstak en aangereden werd door een auto. Ze kwam tegen de zijkant van de auto en op de vooruit terecht en raakte zwaargewond aan haar been en vermoedelijk ook het hoofd.

In de voorruit van de auto zat een forse deuk.

Een traumahelikopter werd opgeroepen om ambulancepersoneel bij te staan bij de medische verzorging van de vrouw. Na korte tijd is ze door ambulancepersoneel met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het lijkt erop dat ze een verwonding heeft opgelopen aan haar hoofd en been.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht door de politie.

De vrouw werd geschept in een onoverzichtelijke bocht op het Raadhuisplein. Ze gebruikte niet de voetgangersoversteekplaats iets verderop.
Meerdere ongevallen

Het is niet de eerste keer dat er op het Raadhuisplein een ongeluk plaatsvind. Afgelopen vrijdag was er ook al sprake van een ongeval en raakte er iemand gewond. De ongelukken ontstaan doordat voetgangers niet altijd de oversteekplaatsen gebruiken, dat was ook vandaag het geval. Autoverkeer wat doorgaans toch wat harder rijdt kan dan niet op tijd remmen en scheppen in de onoverzichtelijke bocht de voetganger.

Het traumateam kwam met de helikopter ter plaatse.

Laatste Nieuws

spot_img