dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Orgel en panfluit op dubbelconcert in Moordrecht

Vrijdag 2 september verzorgt de bekende Canadese organist André Knevel een orgelconcert in de oude Dorpskerk in Moordrecht.  Als solist treedt ook Lyselotte Rokyta op met de panfluit.

Het programma is gevarieerd samengesteld met nummers voor alleen orgel en enkele populaire muziekstukken die geschikt zijn voor samenspel met de panfluit, waaronder van componisten als J.S. Bach, M. Camidge,  G. Belier, Edgar Elgar. Daarnaast staan nog enkele koraalbewerkingen van Klaas Jan Mulder op het programma en een improvisatie van André zelf.

Spel op historisch orgel

De kerk bezit een mooi historisch orgel uit 1773 van de Vlaamse orgelbouwer Louis del Haye uit Antwerpen. Het orgel kent een grote draagkracht en een heldere, sprankelende klank en is daardoor goed geschikt voor het vertolken van alle soorten stijlperioden in de muziekliteratuur.

Hollands tournee

André Knevel heeft de uitnodiging om naar Moordrecht te komen graag aangenomen en daarmee wordt Moordrecht opgenomen in zijn ‘ Holland tournee ‘ voor 2022.  De afgelopen twee jaar kon dit door corona helaas niet doorgaan.

Het aansprekende orgelspel en de vertolking van de romantische orgelwerken door deze organist zijn reeds voldoende bekend. De stichting Orgelcultuur Zuidplas is dan ook blij om dit concert aan te kunnen aanbieden: “Wij kunnen dit concert ten zeerste aanbevelen en ontmoeten u dan ook graag op 2 september in Moordrecht.”

Informatie

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk (Kerkplein 12) te Moordrecht. Aanvang is 20.00 uur en de toegang bedraagt €10. Voor kinderen en CJP-kaarthouders bedraagt de toegang €5.

Laatste Nieuws

spot_img