dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Appartementencomplex op plek van Betty Boop

Op de plek van de oude zonne- en nagelstudio Betty Boop aan de Bermweg wordt een nieuw appartementencomplex gebouwd. De opstallen en de erfpachtrechten zijn door Bermsigt BV opgekocht om een kleinschalig appartementencomplex te bouwen.

De oude zonne- en nagelstudio is jaren geleden al gesloten. Sindsdien staat het pand er verlaten bij en geeft het geen frisse indruk meer. Het pand zelf is te oud om nog hersteld te worden. Een projectontwikkelaar heeft grootse plannen om meerdere woningen voor (toekomstige) Capellenaren te bouwen.

Bestemmingsplan

Om dit mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Volgens het huidige bestemmingsplan is het niet toegestaan om meerdere woningen op de kavel te bouwen. De kavel ligt tegenover het winkelcentrum de Luifel. De gemeente ziet kansen voor een kwaliteitsimpuls, maar vindt het belangrijk om het dorpse karakter rondom de locatie te behouden.

Er wordt  een kavelspaspoort opgesteld, hierin formuleert de gemeente de randwaarden voor de kavel, die tegelijkertijd het kader voor de ontwikkelaar vormen om stapsgewijs tot een definitief ontwerp te komen. Ook moet de ontwikkelaar rekening houden met het bijzondere welstandsniveau.

Participatie

De ontwikkelaar heeft op verzoek van de gemeente een participatieplan opgesteld. Zodra deze is goedgekeurd door de gemeente wordt dit plan verspreid rondom de kavel. Bewoners kunnen dan meedenken over het te ontwikkelen complex. Er worden hiervoor bijeenkomsten georganiseerd. De eerste bijeenkomst heeft op op 7 juli 2022 in kerk De Voorhof aan de Bermweg 332 al plaatsgevonden.

Meer weten? Capelle bouwt aan de stad

 

 

Laatste Nieuws

spot_img