vrijdag, juni 21, 2024
spot_img

Politie neemt elektrische step in beslag

Krimpen aan den IJssel – De politie heeft zaterdagmiddag een elektrische step in beslag genomen. De eigenaar van de step was al een keer gewaarschuwd, maar werd toch weer op de step gezien. Omdat het verboden is om een niet goed gekeurde step op de openbare weg te gebruiken is de step in beslag genomen.

Forse groei

Steeds vaker gebruiken kinderen en volwassenen een elektrische step op de openbare weg. De voertuigen worden echter gezien als motorisch aangedreven voertuigen en mogen om deze reden niet zonder goedkeuring op de weg worden gebruikt.

Helaas zijn er ook steeds meer ouders die hun kinderen op een dergelijke step laten rijden alsof het speelgoed is. Kinderen kunnen helaas niet altijd de step goed besturen waardoor er ongevallen mee plaatsvinden.

Wel handhaving

Politieagenten handhaven steeds meer op het gebruik van de steps op de openbare weg. Het is echter niet zo dat de politie er nadrukkelijk voor de straat op wordt gestuurd. Daar is helaas geen capaciteit voor. Word je toch staande gehouden dan volgt er vaak eerst nog een goed gesprek en een waarschuwing, wordt je nog een keer gepakt dan volgt inbeslagname en een boete van enkele honderden euro’s.

Laatste Nieuws

spot_img