dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Crisisnoodopvang in Sportcentrum de Zuidplas asielzoekers

In sportcentrum de Zuidplas in Moordrecht worden vanaf 1 september tot 1 oktober 75 asielzoekers opgevangen. De asielzoekers verhuizen vanuit Oegstgeest naar Moordrecht, de huidige begeleiding verhuisd met ze mee.

Het aantal vluchtelingen neemt nog steeds toe. De situatie in Ter Apel is zodanig dat het Rijk deze situatie als nationale crisis heeft bestempeld. Alle veiligheidsregio’s is verzocht om elk 225 vluchtelingen op te vangen tot in ieder geval 1 oktober. Zuidplas heeft aangegeven graag onderdeel van de oplossing te zijn.

Sportcentrum als Crisisopvang
De sporthal van het sportcentrum wordt omgetoverd in een crisisopvang. De veiligheidsregio Hollands-Midden neemt hierin de regie. Op de website van de veiligheidsregio staan de meest gestelde vragen, mocht je toch nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met de gemeente via crisisnoodopvang@zuidplas.nl, aanstaande donderdag 4 augustus wordt er ook in het Sportcentrum een informatieavond georganiseerd. Aanmelden is noodzakelijk.

Open dag op zaterdag 27 augustus
Om omwonende een indruk te geven van wat er allemaal komt kijken bij het inrichten van een crisisnoodopvanglocatie en het dagelijkse leven in een opvang, organiseert de gemeente op zaterdag 27 augustus een open dag. Meer informatie wordt later bekend gemaakt.

Laatste Nieuws

spot_img