dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Boeren uit Krimpenerwaard trekken met tractor naar Rotterdamse Coolsingel

Boeren vanuit de Krimpenerwaard zijn donderdagavond met hun tractor naar de Coolsingel in Rotterdam gereden. De boeren hingen omgekeerde Nederlandse vlaggen op rondom het Stadhuis. Ze demonstreren tegen het stikstof beleid van het kabinet.

De boeren kwamen niet onopgemerkt voorbij, want de politie ontving meerdere meldingen van burgers die een demonstratie dachten te verwachten. Zo werden gespot op de Algerabrug bij Krimpen aan den IJssel, het Capelseplein in Capelle aan den IJssel en het Weena, Hofplein, Wilhelminakade en de Westblaak in Rotterdam.

De boeren bleven niet stilstaan en blokkeerden geen verder verkeer. Volgens een woordvoerder van de politie hielden ze zich ook netjes aan de regels. Je mag immers op een tractor op de openbare weg rijden. Nadat de vlaggen op diverse plekken waren opgehangen vertrokken de boeren weer uit de stad.

 

Laatste Nieuws

spot_img