dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Aangepaste tijden milieustraat en afvalinzameling door hitte

Irado, de afvalverzamelaar voor onder andere Capelle aan den IJssel, heeft een hitteplan in werking gesteld. Daarom zijn er aangepaste openings- en werktijden.

De afvalinzamelaar heeft besloten de andere tijden aan te houden om oververhitting en uitdroging bij de medewerkers voorkomen. Hoewel het hitteplan is ingegaan, wil Irado wel de dienstverlening op peil houden voor de inwoners.

Milieustraat

De milieustraat is dinsdag 19 juli eerder open en gaat eerder sluiten. En zijn dan geopend van 07.00 uur tot 13.00 uur. Om 13.00 uur sluiten de hekken, dus Irado geeft het advies om op tijd te komen.

Afvalinzameling

De inzameling van huishoudelijk afval start vroeger. Vanaf half 7 gaan de afvalwagens de weg op om zo op tijd klaar te zijn en kunnen de afvalophalers op tijd verkoeling zoeken. Is dinsdag de vaste ophaaldag van de rolcontainer? Zet dan vóór half 7 de afvalbak aan de straat.

Andere maatregelen voor de medewerkers zijn het verstrekken van drinkwater, ijs en zoute chips om het vocht- en zoutgehalte op peil te houden, zo laat Irado weten. Ook vraagt het bedrijf inwoners om een beetje om te kijken naar de werknemers: “Een glaasje water onderweg wordt zeker gewaardeerd! Hiermee helpt u onze medewerkers om tijdens de hitte hun werk goed te kunnen blijven doen.”


Vragen? De klantenservice van Irado is van 8.00 tot 16.30 uur bereikbaar.

Laatste Nieuws

spot_img