dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Dodelijk slachtoffer bij ernstig ongeval op Hoofdweg (video)

Op de kruising Hoofdweg met de Burgemeester Schalijlaan heeft aan het begin van de middag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Daarbij is iemand komen te overlijden.

Het ongeval gebeurde rond kwart over een. Twee auto’s zouden frontaal op elkaar gebotst zijn. In de nasleep van het ongeval raakten drie andere auto’s beschadigd door rondvliegende brokstukken. De brokstukken van het ongeval liggen verspreid over de volle breedte van het wegdek.

Fataal

Bij het ongeval is één persoon ter plekke komen te overlijden. Het gaat om een 34-jarige man uit Capelle. Dit heeft de politie inmiddels bevestigd.

Burgemeester Peter Oskam sprak direct na het ongeval zijn afschuw uit over de tragische afloop: “Vreselijk dat er een slachtoffer is te betreuren bij dit verkeersdrama. Mijn medeleven gaat uit naar de overleden jongen en de nabestaanden. Het politieonderzoek moet uitwijzen wat hier precies heeft plaatsgevonden en of we op zoek moeten naar extra verkeersmaatregelen”.

Aanhouding

De politie laat verder weten dat de andere automobilist, een 18-jarige man uit Vlaardingen, is aangehouden. Dit is ook protocol bij fatale ongevallen. Deze bestuurder raakte ook gewond en zal na verzorging in het ziekenhuis worden verhoord.

Meerdere getuigen hebben aan onze redactie verklaard dat zij de aangehouden automobilist eerder al zigzaggend door het verkeer hebben zien rijden en dat die op de bewuste kruising het rode verkeerslicht zou hebben genegeerd. De politie kan dit vooralsnog niet bevestigen zolang het onderzoek loopt.

Onderzoek

De politie is een onderzoek opgestart om te achterhalen wat er zich precies heeft afgespeeld. Mensen die het ongeval hebben zien gebeuren of andere bruikbare informatie hebben, worden gevraagd contact op te nemen met de politie.

De Hoofdweg is momenteel dicht tussen de Burgemeester Schalijlaan en Essebaan en zal in verband met het onderzoek vermoedelijk de rest van de middag nog dicht blijven. Het verkeer wordt omgeleid.

Laatste Nieuws

spot_img