vrijdag, juni 21, 2024
spot_img

Laagvliegers op Abram van Rijckevorselweg Capelle aan den IJssel bekeurd voor snelheid en rood licht

De politie heeft vrijdagavond op de Abram van Rijckevorselweg tussen Kralingseveer en het Kralingseplein op snelheid gecontroleerd. Meerdere bestuurders bleken fors te hard te rijden en negeerden het rode verkeerslicht.

De controle werd uitgevoerd met behulp van een lasergun ter hoogte van de IJsselmondselaan. Wijkagent-Expert Jacques Lems verteld tegen onze redactie dat er veel klachten komen vanuit de wijk. Hardrijdende auto’s veroorzaken regelmatig verkeersgevaarlijke situaties. De snelheid op de weg is een aantal jaar geleden al teruggebracht naar 70km/u.

De politie besloot om te controleren en dat bleek niet voor niets. Meerdere automobilisten kwamen vanaf het Kralingseplein met hoge snelheden aangereden. De hoogste gemeten snelheid was 111, 113, en 117 km/u. De laatstgenoemde bleek ook nog eens niet in het bezit van een rijbewijs te zijn.

Op de Abram van Rijckevorselweg gebeuren vaak ongelukken, veelal loopt dit af met blikschade. Niet zo heel lang geleden werd er op de kruising met de IJsselmondselaan nog een fietser geschept. Door het snelheidsverschil tussen automobilisten ontstaan er gevaarlijke situaties tijdens het invoegen en inhalen. Doordat de snelheid zo hoog ligt kunnen hardrijders niet meer op tijd remmen voor het stoplicht met de IJsselmondselaan, hierdoor rijden ze vaak door rood.

In totaal zijn er 27 bekeuringen uitgeschreven voor rood licht of te snel rijden.

Laatste Nieuws

spot_img