vrijdag, juni 21, 2024
spot_img

Woningen staan langer te koop en aanbod groeit in Capelle aan den IJssel

Het aantal woningen dat te koop staat in Capelle aan den IJssel is flink aan het groeien. Op het moment van schrijven staan er 278 woningen te koop in Capelle aan den IJssel. In april van dit jaar stonden er slechts 71 woningen als beschikbaar op Funda.

Sinds april van dit jaar stonden er minder dan 80 woningen te koop, dit aantal is de afgelopen maanden flink gestegen. Wie op Funda zoekt naar beschikbare woningen in Capelle aan den IJssel komt een fors aanbod tegen. Wat vooral opvalt, is het feit dat woningen veel langer te koop staan.

Aanbod voor eengezinswoningen gering

Het grootste aanbod van woningen zijn nog altijd de appartementen. Van de 278 woningen staan er 214 te koop. Wel zijn er inmiddels in verschillende prijsklassen woningen te koop. Vanaf 225.000 euro vind je de dag vandaag een appartement vanaf 60m2 of groter en 2 slaapkamers. Ben je op zoek naar eengezinswoning dan moet je een stuk dieper in de buidel tasten. Vanaf 350.000 euro of meer ben je in de markt voor een flinke woning met tuin.

Recessie lijkt toe te slaan op de woningmarkt

Prijzen stegen de afgelopen jaren gigantisch hard. Zeker sinds de laatste twee jaren van corona daalden de rente voor een hypotheek. In heel het land gingen kopers massaal op jacht. Overbiedingen van tienduizenden euro’s lijkt door de onder andere de oorlog in Oekra├»ne voorbij te zijn. Huizen in Capelle aan den IJssel zijn iets gedaald in prijs, maar de schaarste voor een woning blijft aanhouder voor verhoogde prijzen. Een kleine zes jaar geleden kocht je eengezinswoning voor iets meer dan 200.000 euro, een appartement was verkrijgbaar vanaf 125.000 euro. De prijzen in Capelle zijn de afgelopen jaren tot wel twee keer zo hoog gestegen.

Vrijwel geen nieuwbouw voor eengezinswoningen

In de gemeente Capelle aan den IJssel worden de aankomende jaren flink wat woningen gebouwd. Voor woningzoekers die op jacht zijn naar een woning met een tuin lijkt het een een weg van de lange adem te worden. Zij maken voorlopig de meeste kans te hebben door uit te wijken naar de gemeente Zuidplas waar bijvoorbeeld in Moerkapelle of Zevenhuizen diverse nieuwbouwwijken worden gebouwd. In Capelle aan den IJssel wordt de aankomende jaren voornamelijk in de hoogte gebouwd.

Laatste Nieuws

spot_img