donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Rechter maakt korte metten met mishandelingszaak raadslid en griffier

Jeffrey van der Elst van Leefbaar Krimpen is vrijgesproken van mishandeling. De rechter maakte snel een einde aan de hele zaak.

De zaak gaat over een incident tijdens een raadsvergadering in november 2021. Bij de behandeling van de gemeentelijke begroting ging Van der Elst, toen nog fractievoorzitter van Leefbaar Krimpen, door zijn spreektijd heen.

In de pauze wil hij zich beklagen bij de griffier. Dit zou met geheven stem zijn gebeurd en de toenmalig fractievoorzitter zou de griffier aan de arm hebben getrokken. Hoewel schriftelijk excuses werd aangeboden, volgde een aangifte en besloot het Openbaar Ministerie tot vervolging over te gaan.

Gisteren (donderdag 14 juli) diende de zaak aan, maar lang duurde deze niet. De politierechter maakte korte metten met de zaak die volgens hem niet thuishoort in de rechtszaal en onderling had moeten worden opgelost. Er was ook geen sprake van mishandeling en de rechter zette daarop een streep door de zaak.

Laatste Nieuws

spot_img