dinsdag, april 23, 2024
spot_img

Laatste uit reeks Molukse Festivals bij Streekmuseum op 23 juli

Op zaterdag 23 juli vindt voorlopig de laatste editie plaats van een reeks Molukse Festivals bij het Streekmuseum Krimpenerwaard. In mei en juli vonden al eerdere succesvolle edities plaats, gevuld met Molukse muziek, hapjes, workshops en verhalen.

Het festival duurt van elf uur ’s ochtends tot drie uur in de middag. Voor zowel jong en oud zal er van alles te doen zijn. Het museum en de tentoonstelling over de Molukse gemeenschap in Krimpen a/d IJssel zijn de hele dag  gratis te bezoeken.

Muziek en activiteiten

Zangeres Suzanna Mangar verzorgt optredens onder begeleiding van een gitarist en Johnny Tahamata deelt bijzondere verhalen tijdens ‘Istori-istori van de familie Tahamata’.

Net als bij eerdere edities zullen er kookworkshops plaatsvinden voor iedereen die zich wil verdiepen in de Molukse keuken. Voor de kleintjes staat er een springkussen op het boerenerf en is er een creatafel waar gedurende de hele dag geknutseld kan worden.

Molukse lekkernijen

Naast de activiteiten worden er Molukse hapjes verzorgd door de Stichting Tjari Dana Krimpen aan den IJssel. Om verzekerd te zijn van deze lekkernijen worden er ook van tevoren bestellingen aangenomen via Evelin Hiariej (06-40515848).


Meer informatie over de tentoonstelling en het programma tijdens het festival is te vinden op de website van het Streekmuseum Krimpenerwaard. Benieuwd naar andere activiteiten bij het museum zijn ook in onderstaand artikel terug te vinden:

Streekmuseum Krimpenerwaard houdt kinderfeesten in zomervakantie

Laatste Nieuws

spot_img