dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Nico van Veen ontvangt gemeentelijke erepenning

Tijdens zijn afscheidsreceptie als wethouder heeft Nico van Veen de gemeentelijke erepenning ontvangen voor zijn verdiensten voor Capelle aan den IJssel. 

Nico van Veen zat sinds 2010 namens de VVD als lid en fractievoorzitter in de gemeenteraad. In 2018 werd hij wethouder financiën en grondzaken, duurzaamheid en deelnemingen in het Capelse college.

Burgemeester Oskam noemt Van Veen ‘een markant politicus’ die na dertien jaar de Capelse politiek verlaat. “Met oog voor een gezonde financiële huishouding en hart voor Capelle zette Nico zich zonder angst en met kennis en kunde in voor de Capelse samenleving.” Vanwege de vele jaren dat Van Veen zich als politicus voor Capelle heeft ingezet, heeft hij de erepenning ontvangen.

Nico van Veen ontving de erepenning uit handen van burgemeester Oskam

Ook Maarten Struijvenberg nam afscheid van Capelle. De wethouder stadsontwikkeling, wonen en verkeer en vervoer vertrekt naar Rotterdam om in de Maasstad wethouder namens Leefbaar Rotterdam te worden.

Burgemeester Peter Oskam roemde de ‘dossierkennis’ van Struijvenberg die zich sinds 2019 ‘vastbeet in stevige dossiers als Rivium, de Florabuurt en woningbouwproject Harmonie en deze tot een goed einde bracht’.

Laatste Nieuws

spot_img