donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Mogelijk 100 vluchtelingen in sporthal de Zuidplas Moordrecht

De gemeente Zuidplas verwacht dat tussen nu en oktober er in Sportcentrum de Zuidplas in Moordrecht tijdelijk vluchtelingen worden opgevangen. In het opvangcentrum Ter Apel is de toestroom van vluchtelingen uit Oekraïne zo groot geworden dat de situatie onhoudbaar is. De Rijksoverheid heeft nu een nationale crisis uitgeroepen en de veiligheidsregio’s en gemeenten gevraagd om extra opvang plekken te realiseren.

Het gaat om een periode van 2-4 weken. De gemeente Zuidplas heeft besloten dat ze ongeveer 100 vluchtelingen menswaardig willen opvangen. Burgemeester Han Weber legt in een video op het YouTube kanaal uit wat er gaat gebeuren, en dat de gemeente het belangrijk vind om tijdig omwonenden hierover te informeren.

De sporthal in Moordrecht is eerder al aangewezen als noodopvanglocatie voor vluchtelingen. De gemeente heeft de plannen voor onder andere de inrichting van de sporthal klaar liggen.

Of de vluchtelingen daadwerkelijk worden opgevangen is nog niet bekend. Dit zal pas in de loop van de komende weken bekend gaan worden. De gemeente doet er alles aan om het zwembad open te houden voor zwemlessen.

 

 

Laatste Nieuws

spot_img