dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Eerste bouwwerken nieuwe woonwijk de Harmonie

Wie vandaag de dag langs de oude Hovenbuurt rijdt of wandelt, zal het inmiddels wel zijn opgevallen dat de eerste bouwwerkzaamheden voor de woonwijk de Harmonie van start zijn gegaan.

Na maanden van slopen, en het bouwrijp maken van de grond kunnen huizenbouwers aan de slag. Op 21 april werd figuurlijk de eerste paal geslagen. Maar nu enkele maanden verder zijn de eerste wanden van het nieuwe appartementencomplex inmiddels neergezet.

De Harmonie wordt een groene en waterrijke wijk. Er is veel groen en straten zullen autoluw worden gemaakt, er zal gebruik gemaakt gaan worden van een overdekte parkeergarage. Bij alle herenhuizen wordt er een parkeerplek bij de woning gemaakt. Op deze manier wordt het een kindvriendelijke wijk met vrijwel geen autoverkeer.

De komst van de nieuwe woonwijk zorgde voor veel commotie onder de oude bewoners van de Hovenbuurt. Een aantal van hen weigerden om uit de oude sociale huurappartementen te vertrekken. De woongebouwen waren echter aan het eind van hun levensduur en voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd.

Alle woningen in de nieuwbouwwijk zijn inmiddels verkocht.

Laatste Nieuws

spot_img