donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Oude Platanen Noorderstraat moeten worden gerooid

De bomen die nu in de Noorderstraat in Oud Krimpen staan zullen moeten worden gerooid. Al enige tijd is de gemeente bezig om de Noorderstraat in Oud Krimpen opnieuw in te richten. Uit onderzoek is gebleken dat de bomen die er nu staan niet kunnen worden behouden.

Bewoners van de Noorderstraat zijn boos, op de bomen hangen briefjes met een verbod op bomen rooien. De bomen staan er zo ontzettend lang, dat menig Krimpenaar de straat herkend aan de mooie volle bomenrij. Helaas moeten ze nu dan toch gaan verdwijnen.

Grondwaterpeil

De gemeente gaat de lekkende riolering vervangen. Dat houdt in dat de straat moet worden opengebroken. Door de stijging van het grondwaterpeil na vervanging komen de wortels van de bomen te ver onder water te staan, daarnaast raken de wortels beschadigd bij het opbreken van de straten. De platanen zullen onvoldoende houvast hebben in de grond en kunnen vervolgens omvallen.

De gemeente meldde op vrijdag 1 juli dat er opnieuw onderzoek is uitgevoerd. Het externe bureau kwam tot dezelfde conclusie dat de bomen niet behouden kunnen worden. Op Social Media en op de website meldt de gemeente dat het zich gaat inspannen om zoveel mogelijk (forse) bomen weer terug te plaatsen.

Fotografie: Jeroen van Zomeren

 

 

 

Laatste Nieuws

spot_img