dinsdag, mei 28, 2024
spot_img

Grote brand op dak van woningen Bovenas Moerkapelle

Moerkapelle – Op het dak van woningen aan de Bovenas in Moerkapelle woedt al een geruime tijd een flinke brand. De brand begon vermoedelijk onder de zonnepanelen van één van de woningen en is moeilijk te blussen.

De brandweer heeft inmiddels hulp gevraagd van een hoogwerker uit Capelle aan den IJssel. Hierdoor kan de brandweer gemakkelijk over het dak komen en de brand beter blussen. De veiligheidsregio meldt dat de brand zich mogelijk heeft uitgebreid naar de buren.

Om de brand volledig te kunnen blussen moet er flink wat worden gesloopt, een behoorlijke domper voor de bewoners omdat de woningen pas enkele jaren oud zijn. Steeds vaker ontstaan er branden in zonnepanelen, deze ontstaan vaak als eerste in de transformatoren of connectors die niet altijd van een goede kwaliteit zijn. De oorzaak van deze brand zal later worden onderzocht.

Laatste Nieuws

spot_img