Gemeenteraad stemt in met nieuwe college

0
227
Foto: Frank de Roo

Capelle heeft een nieuwe college van burgemeester en wethouders. Eind juni werd al het nieuwe coalitieakkoord van Leefbaar Capelle, D66, VVD en PvdA gepresenteerd. Dinsdagavond werd door de gemeenteraad het nieuwe college goedgekeurd en mag de coalitie de komende jaren aan de slag.

Dat het moeilijke jaren zullen worden en dat het college voor grote uitdagingen staat, was al duidelijk. Ook bij de presentatie van het coalitieakkoord ‘voor vandaag en morgen’ werd dat nogmaals herhaald. Ans Hartnagel benoemde dat ook in haar dankspeech op 24 juni. 

“Dit akkoord is niet alleen voor vandaag, maar we willen ook graag morgen in de gaten houden. Omdat morgen misschien nog wel een stuk belangrijker kan gaan worden”, reageert Ans Hartnagel bij de presentatie. Daarmee refereert ze naar de oorlog in Oekraïne waardoor veel dingen duurder worden en de coronapandemie van de afgelopen twee jaar. 

Gemeenteraad

De gemeenteraad moest nog instemmen met de benoeming van het nieuwe college. Dat zou gebeuren op 5 juli. Elke wethouder werd met een ruime meerderheid goedgekeurd. Door middel van anonieme briefjes werd er gisterenavond gestemd. 

Opvallend was dat elke wethouder kon rekenen op één ongeldige stem. Door wie de ongeldige stemmen zijn uitgebracht, is niet duidelijk omdat het om een anonieme stemming gaat. Daarnaast was er één stem tegen de benoeming van Ans Hartnagel en Marc Wilson. Eric Faassen kon op vier tegenstemmen rekenen. 

Nieuwe wethouders

Maar wie zijn de nieuwe wethouders van Capelle? In onze reportage stellen we de wethouders aan je voor. Bekijk de reportage hier.