dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Geluidscontrole rondom Algeraweg levert meerdere bekeuringen op

Capelle aan den IJssel – De politie heeft in het kader van Aanpak geluidsoverlast op en rondom de Algeraweg vrijdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Ketensedijk. Automobilisten en motorrijders die hun voertuig hadden voorzien van een flinke knalpijp moesten mee naar de controleplaats.

Eenmaal aangekomen op de controleplaats werd er vakkundig een microfoon geplaatst om het geluid uit de uitlaat te meten. Dit gebeurd met veel precies en volgens vastgestelde regels. Wethouder Marc Wilson was te gast om te kijken hoe zo’n controle precies plaats vind.

Tijdens de controle kregen 7 bestuurders een WOK-melding op hun voertuig opgelegd. Dat houdt kortgezegd in dat de auto alleen nog op de openbare weg mag rijden naar een garage en om gekeurd te worden bij de RDW. De eigenaar van het voertuig moet daarvoor eerst de auto weer in originele staat herstellen.

Omwonenden van de Algeraweg klagen veel over geluidsoverlast. Jongeren met dure auto’s en motoren willen graag hun geluid laten horen, dit gaat vervolgens gepaard met veel geluidsoverlast voor omwonenden.

Foto’s: Jeroen van Zomeren

Laatste Nieuws

spot_img