donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Weer 25 nieuwe verkeersbrigadiertjes

Krimpen aan den IJssel – De politie heeft donderdagmiddag en vrijdagmiddag enkele kinderen van de Admiraal de Ruyterschool en Jacobus Koelmanschool in Krimpen aan den IJssel opgeleid tot verkeersbrigadier. De kinderen zorgen er tijdens het naar school gaan voor dat de kinderen veilig kunnen oversteken bij de drukke doorgaande weg. Gehuld in een oranje jas en een stopbord gaan ze de straat op.

Politieagent Rob Koster was er al docent bij aanwezig, en na een drukke middagen zijn ze allen 25 verkeersbrigadiers geslaagd. Naast de kinderen zelf zijn er ook een aantal ouders/ verzorgers opgeleid.

Burgemeester Martijn Vroom heeft de kinderen en hun ouders/verzorgers erkend binnen de gemeente als verkeersbrigadier. Dat houdt in als hun teken door een automobilist wordt genegeerd er een melding gemaakt kan worden en zelfs een bekeuring van 419 euro.

Laatste Nieuws

spot_img