vrijdag, juni 21, 2024
spot_img

Wie wordt de nieuwe polderdichter van Krimpen en Krimpenerwaard?

Eind september 2022 kiezen de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel voor de komende twee jaar een nieuwe polderdichter. Voor de achtste keer kunnen regiodichters strijden om deze bijzondere en eervolle titel.

Elke twee jaar mag een dichter uit één van de twee gemeenten zichzelf Polderdichter noemen. De huidige polderdichter, Teus Stouthart, sluit zijn polderdichterschap in september af. Gedurende de pandemie stak hij met zijn gedichten andere inwoners een hart onder de riem. Ook schreef hij een tekst voor de muzikale compositie Circles of Consolation van Klaas Coulembier die door koren in de regio werd gezongen.

Waar moet een polderdichter aan voldoen?

Alle dichters uit Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel, ervaren en in de dop, jong en oud, stil of opvallend, vernieuwend of traditioneel, kunnen aan de verkiezing deelnemen.

Om een polderdichter te worden, zijn er wel wat eisen. Zo schrijft de dichter op een eigen manier over wat er leeft en gebeurt in de regio. Bijvoorbeeld over het landschap, het dagelijks leven, of de politiek. De polderdichter schrijft minstens vijf keer per jaar een nieuw gedicht en weet diens poëzie op een aansprekende manier te brengen.

Hoe doe je mee?

Om in aanmerking te komen voor de titel worden dichters gevraagd drie passende gedichten in te sturen naar het e-mailadres polderdichterkrimpenerwaard@kpnmail.nl

De organisatie van de polderdichter Krimpenerwaard is in handen van kunstenaarsvereniging Krimpener Kunstwaard. Ga voor meer informatie en de voorwaarden van de verkiezing naar kunstwaard.nl of naar de Facebook-pagina van Polderdichter Krimpenerwaard.


Klik hieronder op de afbeelding om de folder in het groot te bekijken:

Laatste Nieuws

spot_img