vrijdag, juni 21, 2024
spot_img

Politie zoekt getuigen van zedenincidenten in Nieuwerkerk aan den IJssel

De politie is op zoek naar getuigen van drie zedenincidenten die zich in de maanden april en mei hebben voorgedaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. Bij verdachte situaties wordt gevraagd ook direct 112 te bellen.

In het Essepark sprak een man op maandag 25 april drie kinderen rond kwart over één aan die aan het spelen waren in de speeltuin. Hij deed hen een ongepast voorstel en vertrok daarna in onbekende richting.

In het Groene Hartpark zou een man op donderdagmiddag 12 mei zijn geslachtsdeel hebben getoond aan een volwassen vrouw. Dit zou rond twee uur zijn gebeurd.

Op het Kroonkruid werden op woensdag 18 mei rond vier uur in de middag twee kinderen aangesproken door een man. Ook hen deed de man een ongepast voorstel.

Onderzoek

De politie is een onderzoek gestart, maar hoopt via een getuigenoproep extra duidelijkheid te krijgen. Zo is het vooralsnog onduidelijk of het bij de drie incidenten om dezelfde man gaat: “Tot nu toe is er nog geen eenduidig signalement van de verdachte(n).”

Bel de politie voor tips of bij verdachte situaties

De politie komt graag in contact met mensen die op de eerder genoemde dagen en tijdstippen iets hebben gehoord, of camerabeelden uit de omgeving hebben. Ook mensen die zelf slachtoffer zijn geworden, maar nog niet de politie hebben ingelicht hierover, kunnen dit alsnog doen.

Contact opnemen met de politie kan via het algemene nummer: 0900-8844. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000. Ziet u iets verdachts? Bel dan direct 112. De politie neemt elke melding over een mogelijk zedenincident serieus.

Laatste Nieuws

spot_img